Пошук на сайті:
Знайти



Народні блоги

Додати стрічку статей сайту до свого iGoogle
Останні публікації

Справедливість

Ігор Бурдяк | 14.09.2013 05:30

-2
Рейтинг
-2


Голосів "за"
0

Голосів "проти"
2

Мене ж, Господи, Ти знаєш, мене Ти бачиш і вивідуєш серце моє, яке воно супроти Тебе. Відлучи ж їх (безбожників), мов тих овечок, призначених на заріз, і наготуй їх на день їхнього вистинання.
(Книга пророка Єремії 12:3)


Справедливість
Ворожість, проявлена щодо до пророка його співгромадянами, спонукає його просити їм покарання від Бога.

Чи й ми теж деколи бачимо несправедливість у тому, що безбожникам і нечестивим живеться добре, а чесним і порядним чомусь уготований прикрий і важкий шлях?

Пропозиція:

Таке враження є оманливим. Добробут і заможність безбожників "побудовані на піску", тому недовговічні. Коли їхнє серце перестає битися, вони залишають все. А Бог благословляє тільки тих, хто служить Йому від усього серця.


Подібні до нинішніх закликів пророка Єремії на Божу помсту ворогам Бога чи віруючого досить часто трапляються в псалмах (пор. 5,11; 10,15; 31,18; 54,7; 58,7; 59,12; 69,23-29; 79,12; 83,10-19) і т. д. Коли ще панувало старозавітнє вірування у дочасну винагороду, псалми таким чином висловлювали потребу в справедливості. Безпосередній досвід та розвиток Божого Об"явлення поступово заперечать це переконання і очистять його, співставляючи його з таїнством Божої правди (пор. Йов) і в очікуванні заклику Нового Завіту перемогти таке переконання любов"ю (Матея 5,43-48). І так очищені від особистого бажання помститися, псалми помсти залишаються для Церкви і для християнина висловом тієї самої потреби справедливості перед силами зла, завжди присутніми у світі.



Побиття камінням святого Стефана

Рембрандт Бароко Дата завершення: 1625

А Степан, повний Духа Святого, на небо споглянув, і побачив Божу славу й Ісуса, що по Божій правиці стояв, і промовив: Ось я бачу відчинене небо, і Сина Людського, що по Божій правиці стоїть!...Та вони гучним голосом стали кричати та вуха собі затуляти, та й кинулися однодушно на нього!...І за місто вони його вивели, і зачали побивати камінням його. А свідки плащі свої склали в ногах юнака, який звався Савлом. І побивали камінням Степана, що молився й казав: Господи Ісусе, прийми духа мого!... Упавши ж навколішки, скрикнув голосом гучним: Не залічи їм, о Господи, цього гріха! І, промовивши це, він спочив...

(Дії святих апостолів 7:55-60)










© 2007 - 2020, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: techsupport@pravda.com.ua