Пошук на сайті:
Знайти



Народні блоги

Додати стрічку статей сайту до свого iGoogle
Останні публікації

Що робити, коли ненавидиться?

Ігор Бурдяк | 29.09.2011 05:59

3
Рейтинг
3


Голосів "за"
4

Голосів "проти"
1

З християнської точки зору.

З християнської? А ніяк! Християнська це не допускає. Здається, і не лише християнська, а людська, будь-яка. Бо ж все, що сотворив Бог, добре є! Нічого із того, що сотворив Бог, відкидати не можна! А він сотворив все! Ніщо не постало без Його волі!

Навіть Аль-Каїда, і та вчить: стріляючи (з волі Божої), молись за душі тих, котрих вбиваєш! Бо душу не вбиваєш, лише тіло!

І чи усвідомлюю, що роблю, коли посилаю чиюсь душу на вічну погибель, до пекла? Пекло – місце, де немає Бога. Місце, де погано. Вічно погано!!!

Власне, моє рішення ще нічого не означає, я не володію чужими душами, але що буде з моєю??? Чи володію я собою?

Ну, якщо я знаю, що Бог сказав: помста Моя. Я відомщу! Лише Я маю на неї право! І все-таке моє серце когось карає, то це означає: я не володію собою...

Або не відаю, що чиню.

І сам Архангол Михаїл, коли сперечався з дияволом і говорив про Мойсеєве тіло, не наважився винести суду зневажливого, а сказав: Хай Господь докорить тобі!

(Соборне послання Юди. Глава 1; Вірш 9)

А якщо хоч і відаю, та все ж ненавидиться, що робити тоді???

Мабуть, проблема в вірі...Я не вірю в те, що написано в Святому Письмі, чого вчить Церква, що в неділю (а мо' й кожен день) промовляю, читаючи Символ Віри.

То що робити? Відкинути своє лицемірство, Святе Письмо, Символ Віри, стати нарешті собою?! Стати гордим слов'янином, сином Даждьбога, який має право і обов'язок на ненависть і помсту?!

Відкинути того чужого мені єврейського Бога, який хоче поставити мене, гордого слов'янина на коліна?!

А чи зректися себе і прийти до Нього, скинувши (перед собою, не перед Ним, Він знає все) маску доброчесної людини і слухати, що Він каже?

Східна традиція зберегла архаїчну як на сьогодні форму літургії.

Після "літургії оглашенних" священник каже: Оглашенні, вийдіть. Всі оглашенні, вийдіть. Щоб ніхто з оглашенних не залишився. Тільки вірні, ще і ще в мирі Господу помолімся!

Оглашенних нині немає! Всі, хто в церкві, увірували і охрестилися. Я увірував будучи немовлям, через віру хресних батьків. Так вчить Церква, я вірю, вірніше визнаю таку науку.

Але знаю, що моє хрещення, яке є доконаним фактом, є водночас і моєю ціллю, головною ціллю мого життя.

А тому коли священик каже: Оглашенні, вийдіть.!, я роблю крок назад. Але залишаюся на літургії вірних...

Коментарі
Немає відвертої розмови з суспільством. Пільги вимагають ті, які здатні знести Верховну Раду разом з депутатами. Це ненормально. Влада повинна пояснити, що на пільги можуть розраховувати лише обездолені, старі, хворі. А вона цього не робить. Боїться.









© 2007 - 2020, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: techsupport@pravda.com.ua