Поиск по сайту:
Найти



Народные блоги

Добавить ленту статей сайта в свой iGoogle
Последние публикации

Задоволений життям той, хто послушний Богу

Ігор Бурдяк | 25.09.2013 00:24

-3
Рейтинг
-3


Голосов "за"
0

Голосов "против"
3

Якби ж то Мій народ Мене був слухав, якби Ізраїль ходив дорогами Моїми
(Псалом 81, 14)


Задоволений життям той, хто послушний Богу
На жаль, ми часто шукаємо спотворені, перекручені "істини", та все ж Бог любить своїх людей.

Чому народ Божий так часто ображає Бога?

Пропозиція:

В Посланні до Ефесян 4,30 ап. Павло застерігає: "не засмучуйте Святого Духа Божого, що Ним ви назнаменовані (запечатані) на день відкуплення". Ми засмучуємо Святого Духа, коли непослушні Йому. Бог говорить до нас через Його Духа в Біблії. Чи чуємо ми Його тихе застереження, коли перебуваємо в небезпеці звернути з шляху віри? Добре нам буде, коли слухатимемося голосу Божого і охоче слідуватимемо за Ним!


Оскільки євреї не хотіли самі добровільно підкоритися і слухатися проводу Господнього, то Бог відпустив їхнє життя у "вільне плавання". Це супроводжувалося важкими для них наслідками – невдачами в боротьбі з ворогами, ослабленням благоденства і недородами на полях.

Притча:

"Коли великий Творець зліпив із глини людини, у нього залишився один шматочок. Тоді Творець запитав першу людину: – Що тобі зліпити, сину мій? – Зліпи мені щастя, – попросив чоловік.Творець нічого не сказав, Він просто поклав людині в долоню цей шматочок глини".

Августин Блаженний: "Бог створив нас без нас, але без нас спасти нас не може".

Та буває і так, що Бог припиняє наше "вільне плавання", коли ми "запливаємо за буйки". Одна із таких ситуацій описана в 16 розділі Книги Чисел. Левит Корей із найзнатнішими рувимлянами Дафаном, Авіроном і Авнаном змовилися з метою докорінно змінити церковно-цивільний устрій громади. Незабаром на бік змовників перейшло ще 250 "іменитих" людей. Змову прикрили високою ідеєю святості всього народу. "Годі вам! – Говорили змовники до Мойсея й до Аарона. – Все суспільство святе, серед усіх Господь! Навіщо ж ви ставите себе вище від усіх в народі Господньому?"... Небезпека бунту була очевидна: це не було минущим обуренням людей, потребуючих воду або їжу, – тоді обурення так само скоро припиняються, як і виникають.

Вони хотіли змінити основні принципи ладу соціально-церковного життя народу... Якщо змовникам вдалося б здійснити задумане, то дезорганізованій єврейській масі могла загрожувати серйозна небезпека: частина євреїв повернулася б, ймовірно, в Єгипет, до казанів єгипетського м'яса; частина загубилася б у пустелях, і частина асимілювалася б з тубільними мешканцями Ханаану.

Тому зрозумілою є та страшна кара, яка звалилася на призвідників бунту і протверезила їх однодумців.



Бунт Кораха Джон Мартін 1823










© 2007 - 2020, Народная правда
© 2007, УРА-Интернет – дизайн и программирование

Перепечатка материалов разрешена только со ссылкой на "Народную правду" и указанием автора. Использование фотоматериалов раздела "Фото" — только по согласованию с автором.
"Народная правда" не несет ответственности за содержание материалов, опубликованых авторами.

Техническая поддержка: techsupport@pravda.com.ua