Пошук на сайті:
Знайти



Народні блоги

Додати стрічку статей сайту до свого iGoogle
Останні публікації

КОНСПЕКТ З НАУКИ "ЖИТЕВОЇ МУДРОСТІ" ч.2


4
Рейтинг
4


Голосів "за"
4

Голосів "проти"
0

Продовжуючи знайомити читача з думками та настановами українського мудреця Андрія Ворона з його "НАУКИ ЖИТТЕВОЇ МУДРОСТІ"

КОНСПЕКТ З НАУКИ ''ЖИТЕВОЇ МУДРОСТІ'' ч.2
КОНСПЕКТ З НАУКИ ЖИТЕВОЇ МУДРОСТІ

ч.2


Продовжуючи знайомити читача з думками та настановами українського мудреця Андрія Ворона з його "НАУКИ ЖИТТЕВОЇ МУДРОСТІ" зразу хочу зазначити, що з попередньої частини ви шановний читачу вже знаєте, що я як автор не претендую на істину в останній інстанції, бо тільки "поширюю" як учень – вчення Андрія Ворона та по можливості, у зв'язку з викладенням того чи іншого складного у сприйняті матеріалу, коментую і надаю додаткові відомості.

У попередній же частині ми з вами роздягнули усі питання питань пов'язані з темою "ФІЛОСОФІЇ ЖИТТЯ", а в цій частині ми розберемся з не менш важливими питанням здорового харчування людини.

При чому і тут я також зразу акцентую вашу увагу на одному особливому моменті!

Усі ці поради і настанови Андрія Ворона мають сенс не для усіх людей на Землі, а тільки для тих із них, які народились та постійно мешкають в Європі на території що знаходиться з Заходу на Схід між ріками Дунай і Дон, а на Півночі і Півдні вона окреслена Балтийським і Чорним морями.

Якщо ж говорити з наукової точки зору, то ці поради та настанови Андрія Ворона стосуються усіх тих народів яких ми можем віднести до слов'янських, з умовним географічним центром їх ареалу що розміщується українських Карпатах і тому я й назвав цей розділ:

УКРАЇНЕЦЬ І ПИТАННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

І тут якщо проаналізувати усі ті нескладні поради та настанови Андрія Ворона щодо здорової їжі, то їх можна викласти у вже систематизованому вигляді, наступним чином.

ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І НАСТАНОВИ

1. Погана їжа це: ковбаса, смажена картопля, печиво, солодощі, консерви, маринади.

2. Коров'яче молоко нічого не дає людському організму. Хіба що кисле.

3.Їсти краще жменьками, але часто.

4.Щоб менше їсти, я п'ю багато води і узварів, їм грубу і сиру городину.

5.Коли їсте за звичай не запивайте. Не пийте також води до, ні після їди.

6.Вранці здоровий чоловік має їсти ситно, увечері – помірно.

7.Плоди дерев я смакую окремо від іншої їжі.

Не споживайте фрукти під час обіду- буде бродіння у шлунку.

8.Наші батьки добре знали:

для дорого здоров'я чоловікові слід вживати сало з цибулею, а в піст кашу або квасолю з олією.

9. І обов'язково цибулю щодня!

10. Моя їжа – це крупи, квасоля, зеленина.

11. Коли приходить сезон ягід, можете відмовляти собі в будь якій їжі, але тільки не в ягодах. Ягоди очі землі.

Немає серед них головних і другорядних. Від черешні до кавуна.

12. Найліпша їжа- тепла.

Гарячі перші і другі страви готую лише на 1-2 рази. Їжа має бути свіжою.

13. Після їжі м'яко погладжуйте ваш шлунок за годинниковою стрілкою.

14.Я навчився за раз споживати одну їжу- або м'ясо або рибу, або молочне або злаки.

Не змішуйте їх.

15. Хліб: сухий, чорний житній. Можна також вживати і білий хліб, але не надмірно.

Ось такі прості поради.

Кожна людина може ними скористатись чим поліпшити і продовжити собі здорове життя.

Але далі Андрій Ворон вже конкретизує свої поради більш детально.

Тому і я надалі викладати свою класифікацію його порад і на додачу до них буду як приклад приводити для вас окремі рецепти приготування тієї чи іншої страви.

Я не знаю чи вміють і чи люблять читачі яких заінтересувала моя робота готувати дома їжу.

Добре як що вони не цураються кухні. Бо тоді у них не буде ніяких труднощів щодо засвоєння здорового способу життя

Але, якщо їжу у вашому домі готує скажем ваша жінка і не тільки для вас а й для інших членів вашої сімї, то тоді ви шановний читачу повинні і її ознайомити з вимогами які ставить Андрій Ворон до здорової їжі сучасної людини. Так ваша жінка краще зрозуміє ваш задум щодо оздоровлення і зможе вам найкраще приготувати ту чи вибрану вами ту чи іншу страву. Або й сама стане прихильницею вчення Андрія Ворона.

Також зазначу, що усі приведені тут рецепти страв і напоїв вашим автором були в більшості випробувані особисто.

Вони прості і доступні широкому колу громадян як за складом інгредієнтів, так і за цінами, до того ж усі страви швидко готуються в домашніх умовах.

А закінчивши з вступом ми переходимо до конкретних порад і настанов.

ПЕРШІ СТРАВИ

Андрій Ворон стверджу., шо він: "З рідких страв я їм тільки супи з квасолі та овочів (ніяких м'ясних бульйонів та холодця) "

Ну і раз так то ось вам шановний читачу і перший рецепт "Супа з квасолі".Зробіть перший крок до здорового харчування- приготуйте собі цей супчик!

Головне в цій страві – доварити квасолю, бо в твердому вигляді вона зовсім не така смачна, як варена.

Інгредієнти

1 скл. квасолі

2 середні картоплини

1 морквина

½ цибулини

70 г дрібних макаронів

зелена петрушка

лавровий листок

сіль, перець

Приготування

При приготуванні квасолевого супу першим етапом завжди є замочування квасолі.

Тож, замочіть склянку квасолі в холодній воді мінімум на 4 години, а краще на ніч. Коли квасоля достатньо набухне, можна безпосередньо переходити до варіння супу.

Відваріть квасолю в окремій посудині на невеликому вогні до м'якості.

На цю процедуру піде близько години часу, але це також залежить і від самої квасолі та від того, наскільки вона набухла.

Підготуйте 2 літри розсолу на м'ясі або простого окропу, якщо варите пісний суп.

Туди додайте подрібнені картоплю, моркву і цибулю (цибулю, якщо є бажання, можна попередньо засмажити) і відваріть все до готовності.

Це займе хвилин 20.

Тепер додайте квасолю до каструлі з овочами, і туди ж покладіть дрібні макарони, лавровий лист, сіль і перець.

Дайте поваритися три хвилинки, щоб доварились макарони, тоді додайте подрібнену зелену петрушку і вимикайте.

На другому місці серед повсякденних страв у нас йде усім знайома "УХА" – суп з риби.

Сам А. Ворон стверджує, що

"Як що на столі риба- ти пан" і тому і нам при розгляді ПЕРШИХ СТРАВ без УХИ не обійтись.



Рецепт "Ухи" взято з (http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=21) де його автори проілюстрували процес приготування більш наглядно. Заглянете на цей сайт обов'язково!

Інгредієнти:

вода – 2,5-3 л.

короп (може бути будь-яка риба) – 1 кг.

картопля – 700 гр.

морква – 200 гр.

цибуля – 1 шт. (велика)

корінь петрушки – 70 гр.

лавровий лист – 2-3 шт.

сіль, перець (мелений і горошком)

горілка – 1 ст. л.

зелень до смаку

1.Рибу почистити, добре промити. Відрізати голову і хвіст і кинути в киплячу воду (з голови обов'язково вийняти зябра, інакше юшка буде гірчити), варити 30 хв. на малому вогні, після чого витягнути з каструлі.

2.Корінь петрушки і цибулю почистити, зробити глибокі надрізи навхрест.

3.Картоплю почистити, нарізати кубиками.

4.Моркву почистити, нарізати соломкою.

5.Цибулю і корінь петрушки покласти в киплячий бульйон.

6.Додати нарізану картоплю.

7.Слідом за картоплею додати моркву, довести до кипіння, посолити і кинути перець горошком. Варити 10-15 хв.

8.Тим часом рибу нарізати на порційні шматки.

9.Додати в каструлю.

10.Відразу кинути лавровий листок. Швидко довести до кипіння і варити 10 хв. на малому вогні.

11.Потім додати 1 ст. л. горілки.

12.Відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 30 хв. Після чого вийняти цибулю і корінь петрушки. Уха з карпа готова.

На третьому місці серед перших страв у нас іде "ПІСНИЙ БОРЩ"



Рецепт "Борщ український (без м'яса) "

Борщ – традиційна страва української кухні. Напевно, кожна українська господиня має свій власний рецепт, і кожен з варіантів є неповторним і особливим. Мені ж подобається саме цей варіант борщу, без засмажки, помідорів, пісний, але червоний і смачний, бо я завжди даю багато буряку. Звісно, за бажанням, можна зварити цей борщ і на м'ясі. Це вже на Ваш вибір.

Інгредієнти

800 г буряку

400 г картоплі

150 г капусти

200 г моркви

100 г цибулі

1-2 ст.л. оцту

Приправи:

лавровий листок

духмяний перець (горошок)

паприка мелена

чорний мелений перець

зелена петрушка, кріп

Приготування

1.Картоплю прочистіть та проріжте

2.Моркву дрібно проріжте

3.Цибулю наріжте кубиками

4.Буряк натріть на терці

5.Капусту посічіть

6.Тепер додайте овочі до киплячого розсолу в такому порядку.

Спочатку буряк, хай він хвилин 10 повариться, тоді додайте картоплю, моркву і цибулю, посоліть і поваріть ще пару хвилин.

7.Після цього додайте капусту, лавровий лист і перець.

8.Коли всі овочі зваряться, додайте оцет, зелень, чорний мелений перець і паприку.

9.Дайте закипіти і вимикайте

Добре додавати разом із морквою подрібнений корінь петрушки. Можна до борщу давати також і квасолю, але її потрібно попередньо відварити, а тоді в кінці додати в борщ.

Дехто любить додати ще 1-2 ст.л. томатної пасти. Тож не бійтеся експериментувати, додавайте і свої улюблені інгредієнти, приправи, сметану.

ДРУГІ СТРАВИ

Що до ДРУГИХ СТРАВ то тут А. Ворон більш категоричний і стверджує;

"А ще частіше вживати пшоняну кашу"

Тоді шлунок добре працюватиме, кислотність нормалізується, зникне запах із рота.

Пшона каша

Самий простий рецепт "Каша пшонка" Взято з цього сайту: http://health-diet.ru/people/user/42600/calorie/kasha_pshonka/7285/

Рекомендую усім читачам також заглянути туди бо там зібрано дуже велика кількість цінних порад щодо здорового образу життя людини.

Інгредієнти і рецепт N1

Крупа пшоно, шліфоване

(Варка без зливу в'язка) 300 г

Масло вершкове несолоне "Селянське" 10 г

А тепер трошки наукових даних щодо "пшоної каші".

Це потрібно, щоб читач впевнився в правоті порад А.Ворона.

Калькулятор продукту ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ

Розмір порції (гр.)

Калорії 1080 кКал 59.8%

Білки 34.2 г 42.3%

Жири 17.1 г 26.6%

Вуглеводи 197 г 87.2%

Харчові волокна 10.7 г 53.5%

Натрій 31.2 мг 2.4%

Вода 40.5 г 1.7%

Вітамін А, РЕ (мкг) 18.7

Вітамін В1, тіамін (мг) 0.323

Вітамін В2, рибофлавін (мг) 0.037

Вітамін В5, пантотенова (мг) 0.002

Вітамін В6, піридоксин (мг) 0.54

Вітамін В9, фолати (мкг) 41.522

Вітамін D, кальциферол (мкг) 0.045

Вітамін Е, альфа токоферол, ТЕ (мг) 0.346

Вітамін РР, НЕ (мг) 4.782

Кальцій, Ca (мг) 28.58

Магній, Mg (мг) 85.31

Натрій, Na (мг) 10.8

Калій, K (мг) 217.89

Фосфор, Ph (мг) 240.5

Хлор, Cl (мг) 24.91

Сірка, S (мг) 79.93

Залізо, Fe (мг) 2.782

Цинк, Zn (мг) 1.7474

Йод, I (мкг) 4.67

Мідь, Cu (мкг) 384.17

Марганець, Mn (мг) 0.9655

Хром, Cr (мкг) 2.49

Фтор, F (мкг) 29.07

Молібден, Mo (мкг) 19.204

Кобальт, Co (мкг) 8.616

Пшонка (пшоняна крупа) – це насіння проса, очищені від зовнішньої оболонки. Пшоняну кашу варять і на воді, і на молоці.

Перед варінням пшонку треба добре промити бажано гарячою водою, поки вода не стане повністю прозорою. Кашу заливають великою кількістю води, варять до напів готовності, потім залишки води зливають і варять до готовності на молоці. При виборі крупи, віддають перевазі більш жовтим зернам – каша вийде смачніше.

Рецепт N2 "Каша пшоняна молочна"

Для рецепту вам буде потрібно:

пшоно – 1 склянка

вода – 2 склянки

молоко – 2 склянки

масло вершкове – 2 ст.л.

Щоб приготувати необхідно:

Пшоно перебрати, промити в окропі, поки вода після промивки не стане чистою. Потім залити гарячою водою, поставити на вогонь, посолити, зняти піну, швидко випарувати всю воду, поки пшоно ще не встигло розваритися. Після цього долити гаряче молоко і продовжувати варити кашу на помірному і потім на слабкому вогні до повного загустіння. Готову кашу заправити олією і розмішати.

Рецепт N3 "Куліш з салом"

Для рецепту вам буде потрібно:

картопля – 500г

пшоно -1 / 2 склянки

сало – 200г

вода – 4 склянки

цибуля ріпчаста – 1-2 шт

зелень.

Щоб приготувати Куліш з салом необхідно:

Пшоно перебрати і добре промити, всипати в киплячу підсолену воду, зварити до готовності, додати нарізану кубиками картоплю і варити ще близько півгодини.

Поки все це вариться, сало дрібно порізати і підсмажити разом з цибулею і додати в кипляче пшоно і варити ще хвилин 5.

При подачі на стіл можна (і треба) посипати зеленню.

Також серед каш для повсякденного харчування А. Ворон виділяє каші з гарбуза.

Рецепт N4 "Гарбузова каша на молоці"


Думаю, не потрібно зайвий раз нагадувати, наскільки корисним є гарбуз, але смак його полюбляють далеко не всі.

Інгредієнти

1 скл. пшона

0,5 кг гарбуза

3-4 ст.л. цукру

50 г масла

2 скл. молока чи вершків

сіль

кориця та родзинки – за бажанням

Приготування

Гарбуз почистіть, поріжте кубиками та поставте варитися, воду можна підсолити. Пшоно я відварюю окремо, бо коли варю разом із гарбузом, то воно пристає. Попередньо пшоно необхідно перебрати та добре промити. Після цього покладіть його в баняк і додайте 3 скл. кип'ятку. Додайте трохи солі та варіть на повільному вогні до готовності.

Далі у високу форму для випікання – гусятницю, скляну каструлю чи ще щось подібне (думаю, можна і в звичайний емальований баняк) перекладаємо пшоно і відварений гарбуз. Дехто любить гарбуз перемолоти, але я цього не роблю. Заливаємо це все діло двома склянками молока чи вершків, додаємо масло, цукор і за бажанням – трохи кориці та родзинки. Дуже раджу все-таки присипати зверху корицею, бо вона додає прекрасного аромату цій чудовій каші. Але якщо гарбузова каша вариться для менших діток, то краще приправ не додавати.

Отже, усе це діло поміщаємо в духовку і печемо при температурі 180-200 градусів хвилин 40. Дістаємо з духовки ароматну і супер-корисну кашу і смачного!

А далі А. Ворон у свої порадах підводить нас до самостійного ви рішення однієї важливої для нас усіх життєвої дилеми.

М'ЯСО ЧИ РИБА? ЩО ВИБРАТИ?

І ось поради А. Ворона щодо вірного вирішення дилеми:

1.М'ясо, якщо кортить їсти можеш. Але рідка.

Не лакомся на свинину, не одного вона дочасну понесла на той світ.

А тоненька скибка сала піде на добро.

Але не копти його. Нащо смолу поживати?

2. Краще м'ясо – з домашнього індика та курчати.

Не їжте хліб із м'ясом

І тут, щоб перейти від слів до справи, буде на мою думку краще за все, привести нескладний рецепт приготування "Філе індички запечене

Індичка, приготована за цим рецептом, виходить надзвичайно ніжною і соковитою, а сам процес не вимагає ні знання секретних кулінарних технік, ні прикладення над зусиль.

Інгредієнти

800 г філе індички одним шматком

каррі, сіль, перець

орегано, базилік за бажанням

50 г вершкового масла

100 мл рослинної олії

Приготування

Філе індички намаринуйте, використовуючи приправу каррі, сіль, чорний перець та 50 мл олії. Олія допомагає м'ясу залишатися соковитим, не дозволяє волозі випарюватися. За бажанням, можна додати ще й інші приправи, такі як базилік, орегано, гірчиця – все на Ваш смак.

Намариноване філе необхідно залишити в холодильнику години на 3-4

Розігрійте на сковорідці решту олії (50 мл) і розтопіть у ній масло. На жирі обсмажте філе з усіх сторін до утворення золотистої скоринки

Обсмажене філе помістіть у форму для випікання, підклавши пергамент, і випікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин

Готове філе індички виходить дуже ніжним і соковитим. Дуже добре буде смакувати з солодкими (абрикосовий) чи кисло-солодкими (ананасовий) соусами. Смачного!

А ось іще простий рецепт страви з курятини:

"Куряче філе в томатному соусі"

Куряче філе дозволяє порівняно швидке і нескладне приготування. А виходить просто дуже смачно, особливо до картопляного пюре.

Інгредієнти

800 г курячого філе

1 морквина

1 невелика цибулина

2 ст.л. олії

2 ст.л. томатної пасти

1 ст.л. крохмалю

сіль, перець

лавровий листок

зелена петрушка

Приготування

1.Куряче філе поріжте на невеликі гуляшні шматочки

2.Моркву поріжте дрібною соломкою, а цибулю – кубиками

3.На сковорідці розігрійте олію, додайте цибулю і посмажте до утворення легкого золотистого кольору

4.Додайте моркву, а за нею – порізане філе, перемішайте і посмажте хвилин 5

5.Тепер долийте 300 мл води, посоліть і тушіть на невеликому вогні протягом 20 хвилин

6.Коли всі інгредієнти у сковорідці будуть м'які і готові, додайте туди томатну пасту, добре перемішайте.

7.Перевірте, чи не замало соусу залишилося в сковорідці після тушіння, а якщо замало, то додайте ще трохи кип'ятку.

8.Наступним кроком додайте приправи і крохмаль, яким треба легко посипати усю суміш, щоб не утворилися крохмальні комочки.

9.У самому кінці додайте подрібнену зелену петрушку, перемішайте і вимикайте.

Страва готова!

Але як я вже вище зазначав А. Ворон все ж настійливо рекомендую вживати рибу і блюда з риби:

3. "Як що на столі риба- ти пан!".

"Риба очищає і молодить, як вода звідки вона прийшла."

Ось і готовий практичний рецепт: "Риба смажена в тісті"

Інгредієнти

600 г рибного філе

1 яйце

5 ст.л. борошна

1 ст.л. води

сіль, перець

олія для смаження

Приготування

1.Філе риби, а це може бути хек, мерлуза, тілапія та ін., поріжте на порційні шматки, посоліть, поперчіть і залиште.

2.Тим часом приготуємо для риби тісто або кляр.

Для цього збийте вилкою яйце з водою, додайте дрібку солі і трохи перцю, а тоді додавайте частинами борошно.

Тісто по консистенції має бути як густа домашня сметана, тому борошно всипайте поступово, щоб не було забагато. Добре все перемішайте, щоб не лишилося грудочок.

3.Наступним кроком занурюємо в це тісто кожен шматок рибного філе і викладаємо на розігріту сковорідку, змащену олією.

4.Обсмажуємо з двох сторін до утворення золотистої скоринки і знімаємо зі сковорідки.

Смачного!

І наостанок невеличка порада: якщо для смаження використовується заморожене рибне філе, то після розморозки його краще обсушити на паперовому рушнику, щоб прибрати зайву вологу.

А ось іще один простий рецепт страви з риби:

"Скумбрія з лимоном на сковорідці"

Рибу треба добре-добре вичистити перед приготуванням, особливо всередині, від чорної плівки. Інакше готова скумбрія може гірчити, що зіпсує весь смак.

Інгредієнти

1 скумбрія 400 г

½ лимона

базилік, коріандр

сіль, чорний перець

Приготування

1.Розморозьте скумбрію, якщо купили заморожену.

2.Почистіть, видаліть плавники і поріжте на шматки товщиною 1,5 см.

3.Добре посоліть і поперчіть рибу

4.Лимон поріжте тонкими кружальцями.

5. Тепер покладіть скумбрію разом з дольками лимона до миски і залиште маринуватися, бажано на ніч.

Або хоча б на кілька годин

6.Після маринування викладіть рибу до сковорідки разом з лимонами.

7.Залийте скумбрію водою, щоб вона покрила рибу, додайте за смаком базиліку і коріандру і поставте на вогонь.

8.Коли закипить, збавте вогонь на мінімум і тушіть під кришкою близько 1 години, перевернувши один раз в процесі приготування.

Цю рибу можна подавати як гарячою, так і в холодному вигляді

Ще один рецепт з приготування риби:

"Хек (мерлуза) в томатному соусі"

Рибне філе – його не потрібно чистити, як цілу рибину. Просто розморозив і готуй в своє задоволення.

Інгредієнти

800 г замороженого філе риби

2 ст.л. густого томатного соусу

50 г вершкового масла

1 маленька цибулина

3 ст.л. вина

2 ст.л. подрібненої петрушки

борошно для паніровки

олія для смаження

сіль, приправа лимонний перець

Приготування

1.Рибу ріжемо на шматки, маринуємо: солимо, посипаємо лимонним перцем – все за смаком, залишаємо мінімум на 0,5 – 1 год., можна і довше.

2.Як замаринується, обсмажуємо в борошні на середньому вогні до готовності (до утворення золотистої шкірочки) і відкладаємо на тарілку.

3.Тепер в цій самій сковорідці (якщо олії замало, то додайте) на малому вогні обсмажуємо дрібно порізану цибулю.

4.Коли цибуля місцями стане золотитися, додаємо вино і пару хвилин тушимо на найменшому вогні. 5.Після цього додаємо вершкове масло, томатний соус і 150-200 мл води.

6.Даємо закипіти, після чого даємо зразу подрібнену петрушку і викладаємо до сковорідки шматочки риби.

7.Півхвилини тушимо, перевертаємо рибу, тушимо ще півхвилини, тоді накриваємо кришкою і знімаємо з вогню.

Даємо постояти рибі хвилин 10 і можна подавати. Добре смакує ця страва з картопляним пюре.

А А.Ворон продовжує свої настанови. Ось ще одна дуже важлива порада!

"Не стомлююсь повторювати про корисність риби.

Але не кожному риба по кишені та ще й добра.

Тоді вживайте риб'ячий жир, хоча дві ложки на день.

Це зміцнить вас, очистить і продовжить вік. Будете почувати ся як риба в воді"

. ОВОЧІ НА ВАШОМУ СТОЛІ

Далі А. Ворон продовжує давати свої настанови щодо раціонального і здорового харчування:

"Добре якщо на столі до першої і другої страви є салат.

Кріп, цибулю їсте щодня.

Тоді вся ця ваша щоденна їжа стане ліками."

Ну і раз так то ось вам шановний читачу і простий рецепт універсального салату від назвою "Вінегрет"

Позитив вінегрету як салату є у тому, що він не лише корисний, наповнений вітамінами та усякими поживними речовинами, а й повністю овочевий, що дозволяє його готувати та споживати навіть у строгий піст.

Крім того, він є актуальним як для повсякденного, так і для святкового меню.

Загалом, є багато різновидів цього салату, але цей варіант – класичний, найбільш популярний і для мене найсмачніший.

Цей салат рекомендується до споживання особливо в зимову пору, коли є проблеми зі свіжими овочами...

Інгредієнти

400 г буряку

300 г моркви

400 г картоплі

200 г квашеної капусти

200 г маринованих або квашених огірків

150 г цибулі

можна додати ще 250 г консервованої або відвареної квасолі

сіль

рослинна олія

Приготування

1.Буряк, моркву, картоплю відваріть до готовності, прочистіть і проріжте дрібними кубиками.

2.Якщо вирішили варити вінегрет з квасолею, то її попередньо потрібно на пару годин замочити і відварити.

Звісно, якщо квасоля консервована, то варити нічого не потрібно.

3.Огірки та цибулю теж подрібніть.

4.Змішайте усі інгредієнти, включаючи квашену капусту.

5.Заправте салат олією. Якщо потрібно, додайте сіль.

6.Часом до вінегрету додають також розсіл з квашених огірків.

7.Можна додати приправ та зелені – усе за смаком, як ви любите.

Інші поради Андрія Ворона з харчування:

"Солі, цукру не вживай надмірно.

У земних злаках і зеленині досить солі і солоду.

Але як що кортить щось їсти і воно тобі смачне, то треба їсти.

Це для тебе і корисне и поживне.

Мед уживай радо. Нащо серця з водою.

І побачиш, що голова твоя буде світла, а тіло легким."

Закінчивши з рекомендаціями щодо приготуванням страв А. Ворон переходить до викладення теми з напоями. Як звичайними так і алкогольними. Тема наскільки цікава і вважлива то ваш автор її вивів в окремий підрозділ.

"Алкоголь як продукт харчування"

І тут Андрій Ворон стверджує, що

"Ще є й четвертий вид їжі -горілка, як що вона візьме гору над вами".

І щоб цього звами не трапилось, Андрій Ворон рекомендує:

"Здоровому і поважному в літах (коли не піст) чоловіку (жінці) не зашкодить бокал червоного вина чи великий ковток чистої горілки.

Але горілки не більше, ніж на палець-два в келиху. Так щоб лише рот сполоснути".

Також А. Ворона не рекомендує купувати горілку в магазинах, а наставляє нас робити алкогольні напої самостійно. І щодо горілки то її на його думку краще вживати тільки у вигляді настойки.

"А ось кращими горілчаними настойками (по словам А. Ворона) є настойки на:"

ХРІНІ-"ХРЕНОВУХА"

Хрін і його корисні властивості...

Хрін володіє багатьма корисними та лікувальними властивостями, завдяки чому він часто використовується в народній медицині.

Хрін здатний нормалізувати рівень цукру в крові, корисний при будь-яких інфекційних захворюваннях, відмінно допомагає при подагрі і ревматизмі, застосовують при лікуванні серцево-судинних захворювань.

Хреновуха (хрінова настоянка, хрінова горілка) – поширений міцний алкогольний напій, конкретно зміцнюючи силу духу і просвітляючи свідомість.

Настоянка на хроні і меду не тільки збуджує апетит, але і дає життєву енергію (якщо дотримуватися норму випитого).

В оригіналі справжня хреновуха повинна складатися з спирту (горілки), хрону і меду.

Найпоширеніші варіанти рецептів містять крім хрону в різних пропорціях імбир, корінь селери, запашний і гострий перці, гірчицю, гвоздику, часник, мед або цукровий колер, ваніль...

Хороша хреновуха не викликає сильне печіння в роті, а смак після неї залишається приємним, тривалим.

Рецепт: "Настоянка з хрону (хреновуха).

Варіант 1

Свіжий очищений корінь хрону, нарізаний тонкими кружечками – 150 гр, цедра 1-го лимона, ванілін – один 2-х гр. пакетик (Не ванільний цукор), гвоздика (нирки) – 10 шт, мед – 50 грам (приблизно 4 ч. л.).

Імбир, мелена кориця і мелений мускатний горіх – по 1/2 чайної ложки.

Все це сиплемо в 3-літрову банку і заливаємо розведеним спиртом або горілкою. Закриваємо і наполягає до 5 днів, не забуваючи час від часу збовтувати. Через п'ять днів проціджуємо, відходи викидаємо, настій – назад в бутель. Доливаємо доверху розведеним спиртом або горілкою, знову закриваємо і на 3-4 дні на відпочинок. Можна пити відразу, але якщо дати постояти, муть осяде і вигляд буде красивіше. Та й смак теж.

Варіант 2

Для приготування спиртової настоянки на хроні нам знадобиться: 1 л горілки, 300 грам коренів хрону, меду 2-3 ст.л., гвоздики (кілька капелюшків), перець горошком.

Коріння хріну помити, очистити, нарізати тонкими брусочками. Розтопити мед. У пляшку або в скляну банку покласти нарізані брусочки хрону, перець, гвоздику, мед і залити 1 \ 2 частини горілки і добре збовтати до розчинення меду.

Потім влити в пляшку іншу частину горілки. Збовтати, щільно закрити і поставити в тепле місце настоюватися. Спиртова настоянка на хроні повинна настоюватися 2-3 місяці.

Варіант 3

0,5 літра горілки (або спирту)

2-3 кореня хрону

1 горошина чорного перцю, 1 горошина запашного перцю, 1 гвоздика

0,5 пакетика ванілі або невелика ванільна паличка

1 ст. ложка свіжовичавленого лимонного соку (для м'якості настоянки)

1 ч. ложка рідкого меду.

Вимитий, обсушений і очищений корінь хрону тонко нарізаємо, складаємо в бутель, заливаємо горілкою, додаємо спеції.

Настоюємо від 3 до 7 днів у темному місці.

Настоянку проціджують, додаємо мед, даємо ще трохи відстоятися.

НАСТОЯКА НА ЧАСНИКОВІ

Часникова настоянка – один з найбільш простих у приготуванні домашніх алкогольних напоїв, що не вимагає рідкісних інгредієнтів.

Її можна пити просто заради задоволення або як засіб для профілактики простудних захворювань і грипу.

Для приготування настоянок раджу брати тільки домашній часник, якість якого не викликає сумнівів.

Але напої на основі китайського часнику Не такі смачні і абсолютно позбавлені корисних властивостей!

Рецепт: "Класична часникова настоянка

склад:

часник – 2-3 зубчики;

гострий червоний перець – 1 стручок;

горілка – 0,5 л.

Приготування:

1. Нарізати часник дрібними часточками, видаляючи зелену серцевину.

2. Розрізати стручок перцю на 2-3 частини.

3. Засипати інгредієнти в банку, залити горілкою.

Щільно закрити банку кришкою і поставити на 3 дні в темне прохолодне місце.

4. Профільтрувати часникову настойку через шар вати.

5. Перелити в пляшку.

Виходить міцний чоловічий зігріваючий напій з вираженим запахом часнику, ідеально підходящий для відпочинку з друзями!

Добре допомагає від застуди на ранніх стадіях захворювання.

Важливо! Часникову настойку на горілці не можна довго зберігати, так як її смак швидко погіршується.

Раджу випивати її за 2-3 дні після приготування!

НАСТОЯНКА НА ГЛОДІ

На стоянка глоду (боярышник- російською))

Глод (глід) – унікальна рослина, Настоянка глоду часто використовується для лікування різних захворювань в народній медицині.

Настоянка глоду застосовується при:

- Атеросклерозі, стенокардії, серцевої недостатності, запамороченнях;

- Ревматизмі, алергічних реакціях, підвищенні функцій щитовидки, ожирінні;

- Погіршенні кровопостачання мозку і серця;

- Зменшує поганий холестерин;

- Знімає спазми судин;

- Знімає набряки;

- Тонізує організм;

- Покращує сон і пам'ять;

- Є жовчогінним засобом.

Виготовляють на спирту.

Настоянка глода тонізуюча готується з п'яти столових ложок ягід глоду,

настояних на одній склянці горілки або спирту.

Приймати разом з водою тричі на день перед їжею по одній чайній ложці.

Настоянка глоду не токсичні. Її можна застосовувати протягом тривалого проміжку часу.

Треба тільки дотримуватися дозування.

Настойка на КАЛГАНІ

Про властивості кореня калгану або карпатського женьшеню.

Відповімо – це незмінно кращий рецепт для фантастичної стимуляції потенції і навіть лікування імпотенції.

Лікувальні властивості калгану.

Препарати з калгану володіють наступними корисними лікувальними властивостями:

бактерицидну;

протизапальну;

кровоспинну;

знеболюючим;

жовчогінну;

ранозагоювальну;

відхаркувальну;

в'яжучим.

Найбільша кількість корисних речовин міститься в корені рослини, який копають восени, після того як листя рослини починають жовтіти. Це – ефірні олії, флавоноїди, які створюють аромат і смак прянощі, мікроелементи, амінокислоти, вітаміни, глікозиди, так само багатий корінь калгану міддю та її сполуками, залізом, магнієм і іншими, корисними для організму речовинами.

Пряність добре стимулює травну систему, покращує апетит, знімає болі в шлунку...

Старовинний карпатський рецепт хмільний настоянки з кореня калгану N1.

Корінь карпатського женьшеня ретельно промийте в прохолодній, бажано, проточній воді,

дрібно надріжте і підсушить до зникнення вологи на поверхні калгану.

Сто чи сто п'ятдесят грам калгану залийте половиною літра якісної горілки (краще міцного,

спиртового розчину 60 ° -70 °) і дайте відстоятися від семи до сорока днів, в темному, прохолодному місці.

Настоянку бажано періодично збовтувати.

Готова настоянка повинна придбати

червонувато-коричневий відтінок (коньячний або скоріше відтінок заварки хорошого високоякісного чаю) і дуже приємний квітково-ягідний присмак.

Приймайте місяць (25-30 днів) по 25-30 крапель більше тричі на день, бажано

у вечірній час від 17 до 21 години.

Після десятиденної перерви курс лікування, за бажанням, можна повторити.

Розчиніть 60-80 грам вищеописаної, готової настоянки в карпатському самогоні і ви отримаєте – легендарну "Калганіка", її й сьогодні широко використовують у карпатській національної кухні.

Для вживання в дружньому застілля, достатньо 60-80 грам настоянки на половину літра горілки, але не зловживайте!

Старовинний карпатський рецепт N2

. Лікувальна настоянка з кореня калгану (карпатського женьшеня)

Чи не більше двадцяти грам калгану замочіть в 100 міліграмах якісної горілки

(якомусь чином не використовуйте сурогат), дайте відстоятися 7-10днів.

Відфільтруйте і пийте, вживаючи по 20-30 крапель розчинених у 60 мл води

перед прийомом їжі – три можна чотири рази на день.

Рекомендована тривалість лікування – місяць.

Після необхідна перерва днів на десять, і Ви цілком можете повторити лікування.

ГОРІЛКА "КАЛГАНІВКА" рецепт N3

Завдяки простому рецептом і відмінному смаку настоянка дуже цінується серед любителів домашнього спиртного.

інгредієнти:

горілка (самогон) – 0,5 л;

сушений корінь калгану – 1,5 чайних ложки;

сушений корінь солодки – 1 чайна ложка;

кавові зерна – 5 шт.

Корінь солодки пом'якшує смак настойки, а кавові зерна позитивно впливають на запах і колір Калганіка.

Солодку і кавові зерна можна не додавати, але тоді смак виходить дуже різким, що подобається не всім. Сушені коріння калгану (перстачу прямостоячого) і солодки продаються в аптеках.

рецепт Калганіка

1. У скляну ємність додати калган, солодку і зерна кави.

2. Залити горілкою.

3. Щільно закрити ємність кришкою, струсити і поставити на 3 тижні в тепле темне місце. Під час настоювання рекомендую раз в день струшувати калганівку, тоді вона придбає рівномірний насичений відтінок, що нагадує наливку з червоної смородини.

4. Процідити готову настойку через марлю, перелити в пляшку з темним склом і щільно закрити пробкою. Зберігати в холодильнику або підвалі.

В результаті у вас вийде настоянка красивого коньячного кольору з вираженим запахом калгану і нотками кави. Смак м'який з невеликим дубильним відтінком, п'ється калганівка дуже легко і в розумних кількостях не викликає похмілля...

А закінчити питання з домашніми алкогольними напоями мені знову допомагає А. Ворон на думку якого якщо ви зовсім не будете питимеш, то ви нічого не втратите, а ось багато питимеш-утратиш усе.

І в якості життєвого принципах при вирішені питання "ПИТИ ЧИ НЕ ПИТИ" А. Ворон рекомендує обрати ось цей;

"Будь завжди в такому стані, щоб Богу не було огидно навідатись до тебе".

БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ, ЧАЙ І СОКИ

І ось поради від А. Ворони:

"Найкращий Чай з молодих гілочок груші.

Як що чоловік вживатиме щоденно хоча б третину склянки соку або пюре гарбуза, то довго відчуватиме себе сильним.

Заварюючи шипшиновий чай не кидайте в 1 літр воли більше 7 плодів шипшини. Цього досить на день, більше може піти на шкоду.

Перший раз варіть довго, потім ці плоди запарюйте ще кілька разів."

Розібравшись з першими і другими справами, салатами і різноманітними напоями мі тепер шановний читачу переходимо до теми ОВОЧІВ у вашому щоденному харчуванні.

І ось поради від Андрія Ворона:

"Щодень на твоєму столі місце овочам.


1. "Перший – буряк, немає на землі ліпшої їжі!

Як що ви захворіли то буряк допоможе іншим лікам оздоровити організм".

З урахування думки А. Ворона що "буряк це найліпша їжа на землі" ваш автор з урахуванням заявлених вимог про формування у читача вірної власної думки від прочитаного і переосмисленого даного тексту надає ось таку інформацію щодо царя української кухні – "Буряка". http://uk.wikipedia.org/wiki/Буряк_столовий

Рецепти страви з буряка

Бурячки з хроном Рецпт взятий з (http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=146109083)



Інгредієнти:

буряк – 1 кг.; хрін (корінь) – 150 гр. (або за смаком); оцет – 4 ст. л.; цукор – 2 ч. л.; сіль – 2 ч. л.

Приготування бурячків з хроном:

Бурячки з хроном дуже популярна страва на західній Україні. Зазвичай такі бурячки подають до холодцю, копченого м'яса (шинки, ковбаси і т.п.).

1.Буряк помити, відварити до готовності.

2.Варити 2-2,5 год

3.Буряк остудити, очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.

4.Корінь хрону помити, очистити від шкірки і також натерти на дрібній терці, але вже на тій, що з зубчиками

5.В посудину викласти натерті бурячки, хрін, приправити оцтом, цукром, сіллю.

6.Все ретельно перемішати.

7.Зберігати у скляній банці, щільно закритій кришкою, щоб хрін не втратив свою гостроту.

Борщ з молодих буряків.

Рецепт взято з (http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=108)

Інгредієнти на 3,5 л. води:

яловичі реберця – 500 гр.

молода картопля – 600 гр.

молодий буряк з гичкою – 400-500 гр.

молода морква – 200 гр.

молода цибуля (ріпчаста) – 150 гр.

зелена цибуля – півпучка

зелень кропу – 1 пучок

оцет – 1 ст. л.

сметана

сіль, чорний мелений перець за смаком

Приготування борщу з молодих буряків:

Рекомендую готувати цю страву виключно з молодих овочів, які наддадуть борщу по-справжньому літнього, освіжаючого, насиченого смаку. Необов'язковим інгредієнтом в цьому рецепті є м'ясо. Без нього борщ добре смакуватиме не лише теплим, а й холодним, що дуже доречно у спекотні дні.

1.В каструлю з водою викласти реберця, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, на малому вогні 1,5-2 год.

2.Картоплю помити, почистити і нарізати брусками.

3.Моркву почистити і нарізати кільцями.

4.Цибулю почистити і зробити глибокий хрестоподібний надріз.

5.Стебла і листя молодого бурячка нарізати доволі крупно, а коріння – тоненькими кільцями

6.Зелень цибулі і кропу посікти.

7.Коли бульйон готовий, викласти в каструлю картоплю, моркву і ріпчасту цибулю.

8. Швидко довести до кипіння і варити 15 хв.

9.Вміст каструлі посолити і поперчити. За бажанням м'ясо можна відділити від кісток і порізати невеликими шматками.

10.Безпосередньо перед додаванням буряка, в каструлю додати оцет і вийняти цибулину – вона нам більше не знадобиться.

11.Слідом вкласти буряк.

12.Швидко довести до кипіння і на середньому вогні варити 4 хв.

Потім додати січену зелень цибулі і кропу, перекип'ятити, відставити з вогню і накрити кришкою. Дати настоятися 10-15 хв.

Борщ з молодих буряків готовий.

А розібравшись таким чином з головним овочем -БУРЯКОМ ми можем перейти і до опису інших овочів які рекомендую вживати А. Ворон:

За ним ідуть наступні овочі. Вони викладені А. Вороном у порядку свої важливості для харчування людини:


2.квасоля,3.гарбуз, 4.ягоди, 5.морква,6.томати, 7.перець,

8.шпинат, 9.салат, 10.яблука, 11. виноград, 12.сливи

14.Груша-плід для чоловіка. Але лікувальна та що пахне.

15. Сушені абрикоси -диво серця.

16.калина

17. Часник, хрін, калина, лимон убезпечите себе від усілякої зарази.

18.Диня

19.Диво-ягола СМОРОДИНА

20.Кавун

21.Капуста і Розсіл (сік квашеної капусти)

23. Настурція і салат "молодості з неї" рецепт буде приведений в ч.3 (http://uk.wikipedia.org/wiki/Настурція_звичайна)

33.Гризіть моркву- будете легкі і моторні.

А якщо моркву їсти з олією чи з сметаною то подвійна користь.

24.Редька

25.Не забувай про горіхи

Горіх схожий на мозок наш. У ньому сила для мозку. І сила чоловіча.

Найцінніші горіхи-недозрілі. Тому не лінуйтесь недозрілі зернятка почистити і залити медом, сиропом або горілкою. Це ваша АПТЕКА

Добре щодня вживати горіхової олійки чайну ложечку.

Ще краще-оливкової, як це роблять греки."

Ви шановний читачу повинні з урахуванням свого вікового стану і місцевості де ви мешкаєте повині скласти собі такий собі "Умовний список страв" на цілу неділю.

Це ваша особиста справа бо у кожного свої вподобання.

Я тільки зроблю з урахуванням порад А.Ворона, внести свої пропозиції до цього недільного списку страв.

Понеділок – ваш вільний вібір

Вівторок – ваш вільний вібір

Середа- ваш вільний вібір

Четверг

Тут А. Ворон прямо вказує

"З вечора четверга до вечора п'ятниці не їм, лише п'ю воду.


П'ятниця- ваш вільний вібір

Субота

А ось також важлива порада від А.Ворона

"Хочете довго залишатися молодим і здоровим? І довго жити?

Раз на тиждень влаштовуйте собі – горіхово – яблучний день.

Зранку приготуйте собі 8 яблук і 8 горіхів.

Приблизно кожні 2 голини з'їдайте по 1 яблуку і 1 гороху. Щоб протягом дня ваш шлунок був зайнятий.


Ну ось настала і неділя і тут на вже мою думку то чому б вам шановний читачу не зробити собі маленьке свято і приготовати гарну і особливу страву!

Неділя

Тут я рекомендую приготувати знаменитий "Рататуй" – Це гарна овочева страва.


У класичному селянському варіанті овочі на Рататуй надрізаються кубиками і готуються практично так само, як і звичайне овочеве рагу на сковорідці.

Мені ж більше подобається варіант, де овочі надрізаються кружечками. Це надзвичайно гарно з естетичної точки зору, а на смак дуже і дуже смачно.

Інгредієнти

400 г баклажанів

400 г помідорів

400 г кабачків

(овочі мають бути приблизно однакового діаметру)

Приготування

Баклажани на ріжте тонкими кружальцями, посоліть

Точно так само тонко на ріжте кабачки і теж посоліть

Помідори просто на ріжте кружечками, солити не треба

Наступним етапом готуємо соус.

Для соусу потрібно зробити сік з помідорів. Я на сік пустила також і обрізки з помідорів, які нарізала кружальцями. Не конче знімати шкірку з помідорів. Достатньо просто потерти помідори на крупній терці, а шкірка лишиться в руках

Цибулю та болгарський перець поріжте кубиками

Цибулю легко спасеруйте на оливковій олії (можна і на соняшниковій)

Додайте болгарський перець і тушіть на середньому вогні протягом 5 хвилин

Після цього додайте томатний сік, прованські трави, сіль. Можна за бажанням дати 2-3 ст.л. червоного сухого вина – буде додатковий приємний присмак

Викладіть половину соусу в форму для випікання.

Зверху на соус викладіть почергово кружечки баклажанів, кабачків та помідорів, можна ще трохи присолити

Далі приготуйте заправку: подрібніть часник і зелень, змішайте з оливковою олією. Можна сюди для пікантності додати гострого перцю – все на ваш смак

На овочі зверху викладіть заправку та решту соусу.

Форму накрийте фольгою або пергаментом. Якщо накрити кришкою, залишиться забагато рідини.

Запікайте рататуй протягом години при температурі 180-200 градусів

Виходить дуже смачно і, що не менш важливо – гарно.

Рататуй, як страва овочева, дуже гарно пасуватиме як гарнір до м'ясних страв.

Смачного!

І на обстане!

Добрий келих червоного вина буде гарним додатком до цієї страви!

Своє щоденне Харчування рекомендується за А. Вороном прив'язувати до релігійних постів. А їх на протязі року чотири.

Але ви повинні знати, що харчове обмеження в період постів є певним стресом для організму людини.

Вплив цього стресу може бути неоднозначним, і медичні аспекти неминуче присутні в обговоренні проблематики поста. З іншого боку, в лікувальному голодуванні і нетривалих періодах пісного харчування деякі фахівці бачать користь і рекомендують як лікувальний засіб при деяких захворюваннях.

Дані дослідження в університеті Південної Каліфорнії показали, що пісна дієта протягом трьох днів здатна повністю оновити імунну систему людини. У якості "основного лікування" пост призначався Святими Отцями православної церкви для позбавлення від бісівської одержимості

Детально для допитливого читача про це питання розповідається тут: https://ru.wikipedia.org/wiki/%CF%EE%F1%F2_ (%F0%E5%EB%E8%E3%E8%FF) #.D0.92_.D0.BF.D1.80.D0.B0.D0.B2.D0.BE.D1.81.D0.BB.D0.B0.D0.B2.D0.B8.D0.B8

Сам А. Ворон так визначив важливість пістрів при щоденному харчуванні людини:

"Пости -найбільша благодать. Ніщо не кріпить і не молодить мене так,як постування. З кожним великим постом я молодшаю на кілька літ."

Два рецепти пісних страв:

Пісна гарбузова каша

Інгредієнти

1/2 склянки пшона

200-300 г гарбуза

цукор

родзинки, курага

кориця за бажанням

Приготування

Гарбуз, якщо свіжий (не заморожений), прочистіть, проріжте крупними кубиками, злийте 500 мл води і поставте варитися. Пшоно промийте, а коли гарбуз повариться хвилин 15, додайте до нього пшоно.

Варіть кашу на малому вогні під кришкою до готовності пшона. В кінці додайте цукор за смаком та корицю за бажанням. Родзинки, курагу чи інші сухофрукти помийте та запарте кип'ятком, проріжте та до давайте при подачі. Кашу подавайте гарячою. Смачного!

Салат Монастирський

Інгредієнти

300-400 г моркви

3-4 яйця

3-4 зубці часнику

сметана або майонез для заправки

сіль

Приготування

Моркву та яйця відваріть до готовності, прочистіть та натріть на крупній терці. Посоліть та заправте сметаною чи майонезом. Якщо любите, додайте часник. Чекали чогось складнішого? Вибачте, що розчарувала;). Смачного!

Підсумовує А. Ворон свої поради з харчування ось такими словами:

"Нехай мої поради щодо харчування не обтяжують вас. Хто їх обрав, нехай вважає за необхідність, потім це стане звичкою. А далі Благом!"

А на закінчення цієї частини також давайте розглянемо важливе питання про ВОДУ!

І тут А. Ворон вже категорично нас наставляє:

"Пий чисту воду, де тільки повернишся, не чекаючи спраги.

ТО ПЕРШІ ЛІКИ!

Куди мене доля не вела, я найперше шукав криницю, джерело.

Не пий солодкої і солоної (мінеральної) воли із пляшок.

Перша роз'їсть печінку, друга замурує судини.

Пиво довго бродитиме у тобі як у бочці.

Не знаючи доброї води люди чинять грубу помилку: п'ють багато чаю, компотів, соків і що найгірше солодких газованих вод.

Рідина і жива вода-це різні речі. Як зерно і полова, хоч наїстися можна і тим і другим.

Дуже важливо пити воду з джерела і криниці.

Якщо немає джерельної то пийте водопровідно воду (відстояну, фільтровану, заморожену. Можна заощаджувати на їжі, але на воді я не раджу.

Воду пий зі скляного, а краще з глиняного посуду.

Перед тим як випити, погримай горня двома руками, щоб вода впізнала тебе і дала твоє!"


(кінець ч.2)

Коментарі









© 2007 - 2012, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: techsupport@pravda.com.ua