Пошук на сайті:
Знайти



Народні блоги

Додати стрічку статей сайту до свого iGoogle
Останні публікації

Ідеї для валентинок та святкування дня святого Валентина

Киянка | 5.02.2009 18:53

6
Рейтинг
6


Голосів "за"
13

Голосів "проти"
7

Дарую тим, кого це цікавить: про подарунки, рецепти смачних валентинок, трохи про те, де цей день можна посвяткувати.

Ідеї для валентинок та святкування дня святого Валентина
Тут я не збираюся нічого обґрунтовувати та сперечатися з приводу того, достойно єсть бути чи не бути дню святого Валентина (скептики всіх релігійних, конфесійних та світоглядних орієнтацій – щира порада не витрачати далі свій час:)), а ставлю цей матеріал для тих, кому це може бути потрібно – ну не можна ж увесь час турбуватися тільки про кризу;).

Про валентинки для тих людей, яких ми справді любимо.

По-перше, як на мене, для них – ніякої трафаретної попси, а тільки виготовлене нами самими спеціально для адресата. По-друге – не листівки лише самі по собі, а – з сюрпризами, від кишеньки з квитками туди, куди людині сподобається, або з маленьким подаруночком чи сюрпризною запискою, де його шукати. До речі, для, переважно, чоловічої половини: перш ніж дарувати коханій прикольні сюрпризи, переконайтеся, що вона таке любить. Взагалі-то, більшість жінок все ж більше радіє тому, що вони самі хочуть (і про це краще зарані дізнаватися).

Звісно, круто було б поїхати на вікенд в Карпати із заїздом до Самбору, де в церкві зберігаються мощі святого Валентина. Може, і в нас колись таке вийде... А наразі, якщо зможемо, просто прогуляємося приємними нам місцями – старими київськими закапелками з їх малознаними цікавинами.

Для тих щасливих чоловіків та жінок, які живуть у коханому подружжі:

чоловіки можуть зробити велику валентинку, яка включатиме колаж із Ваших старих та нових записочок з теплими словами любові, Ваших фоток парою, кишеньок із сюрпризами, а жінки можуть зробити смачні валентинки.

Ось кілька рецептів (швидкого приготування, можна зробити заздалегідь):

"М'ясна валентинка":

М'ясну нарізку (ковбаску, шпондер, чи інше) викласти на пласку тарілку, де попередньо розкладена зелень, таким чином, щоб вийшла форма серця. Зверху зробити шар густого соусу з овочами (так, щоб краї нарізки були видні), посипати рубленим яйцем, викласти мариновані гриби, кружальця болгарського перцю та огірків, посередині – вирізані сердечками половинки помідору. Посипати порізаною свіжою зеленню (гарно мати крім укропу та петрушки – базилік).

"Рибна валентинка":

Так само викладаємо порізану крупними пелюсками рибку (солену – червону, або яка є). Тільки замість грибів на соус викласти готові креветки або мідії, а з овочів краще пасуватимуть оливки та маслини, також варто покласти несолону бринзу шматочками та кружальця лимону.

"Фруктова валентинка":

Дольки мандарин, порізані яблука (бажано різних кольорів), груші та банани (можна щось замінити і цукатами з варення), підсмажений арахіс чи подрібнені грецькі горішки акуратно скласти у широку вазу, залити густими сливками чи густою сметаною з додаванням цедри або шматочків лимона та цукру. Одне червоне яблуко розрізати на половинки, вирізати з них сердечка та покласти зверху посередині. Можна прикрасити візерунками з рожевого варення чи посипати тертим шоколадом.

"Гаряча валентинка" (теж швидкий рецепт в мікрохвильовці) Може бути м'ясною або солодкою:

Кусні хліба (для солодкої – білого, для м'ясної – краще різного від білого до чорного, по два середніх кусня на порцію) порізати кубиками біля 1 см, покласти в посудину, туди ж покласти: для мясної – порізану ковбаску чи шинку, порізані овочі – можна болгарський перець, потерту крупно моркву, кружальця цибулі, хто любить – подрібнений часник цукати: для солодкої – різнокольорові, нарізані невеликими дольками яблука/груші, цукати з варення, які є, та горішки. Трохи цукатів/дольок/горішків залишити для прикрашення готової валентинки. Туди ж розбити яйця (2-3-4 на порцію, залежно від розміру), ретельно розмішати все з двома столовими ложками олії (а в солодку ще покласти стільки ж меду та корицю на кінчику ножа. Запікати в мікрохвильовці на сильному негрільовому режимі 5 хв. (якщо дві порції, тобто на пару), готовність перевіряється так: виделкою подивитися, чи пропеклися яйця в середині – валентинка має бути суцільною, як от бісквіт в торті. Вийняти, прикрасити зверху м'ясну: "намалювати" серце кетчупом, притрусити крупно потертим сиром та подрібненою зеленню (і поставити ще на 1 хв.), солодку – прикрасити цукатами, дольками фруктів, горішками, можна ще полити медом, присипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Головне – щоб Вам хотілося зробити щось хороше для коханої людини (і то – щодня, а 14 лютого може бути одним з приводів).

Дай, Боже, всім щастя кохати та бути коханими!

Коментарі









© 2007 - 2012, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: techsupport@pravda.com.ua